Кількість
|
Вартість
|
||
|
Тандир – це унікальна піч - мангал, в якій можна приготувати найрізноманітнішу їжу: шашлик, запекти цілком баранячу ногу, птицю, рибу, кролика, перепелів, дичину, креветки, запекти овочі, а також спекти коржі, самсу і піцу.
ЩО ТАКЕ ТАНДЫРНЫЕ ПЕЧІ І ДЛЯ ЧОГО ВОНИ ПОТРІБНІ?Тандир - (він же, тендір, тонір, танур, тиндир, дандир, нандир) -глиняний вогнище, кулястого або кувшинообразного виду, що прийшов до нас із Середньої Азії, Кавказу для приготування різних страв методом запікання. Головною особливістю тандира є те, що приготування страв відбувається не на вогні, а за рахунок тепловіддачі та інфрачервоного випромінювання внутрішньої поверхні: всередину засипаються дрова або вугілля, і розпалюються, після прогорання внутрішні стінки тандира розігріваються до температури 250-400 градусів і утримують тепло тривалий час за рахунок потужної теплоізоляції. Таке температурний вплив сприяє швидкому і корисному приготування їжі.Товсті керамічні стінки, відмінно зберігають температуру. При цьому відбувається рівномірне запікання страви. До речі, найчастіше, вироби з борошна, такі як самса або матнакаш готуються безпосередньо на стінках тонира. Завдяки вогнетривкій глині стінки тандира швидко набирають температуру і довго зберігають тепло. Для приготування кількох страв вам буде достатньо одного розпалювання. Якість приготовлених в тандирі страв, закладається вже на етапі створення тандира. Екологічно чисті матеріали, відсутність будь-яких шкідливих інгредієнтів на всіх етапах побудови тандира. Естетичне задоволення доповнює унікальний малюнок на стінках тандира. Для виробництва тандирів використовують глину, в основному це сорти шамотної або каолінової глини. Крім цього для додання естетичного зовнішнього вигляду, використовуються різні ковані металеві елементи. Такі елементи не лише надають виробу завершений вигляд, але і служать стійкими опорами.Для швидкого прогорання дров у нижній частині вертикального тандира передбачено технологічний отвір, так зване піддувало. Після того як багаття прогорить піддувало закривається спеціальною дверцятами. Важливо, щоб верхня кришка і дверцята піддувала щільно закривалися для максимального збереження температури всередині.
Високий дизайнерський тандир, який відмінно підходить для закладів преміального класу, а також вписується в дорогий стильний дизайн. Його можна використовувати навіть в дуже холодні зими на вулиці.
Зроблений він з якісної шамотної глини. Це дозволяє матеріалу швидко прогріватися, незважаючи на те, що товщина стінок більше 6см, достатньо 1 години, щоб він повністю прогрівся. При цьому, стінки довгий час тримають жар, і можна готувати кілька годин.
Тандир стилізований під камінь, зовні виглядає, як тандир з цегли. Він має металеву триногу, кільця, за які зручно братися, а також стяжку, яка стримує корпус. Зовнішній вид тандира, при правильному догляді, зберігається тривалий час.
Висота тандира без кришки 75см, досить завантажити його на 50-60%, і цього вистачить, щоб він повністю прогрівся навіть у зимовий холодний час. Його можна ставити на дачі, у дворі власного будинку, а також у закладах, де подають смачні страви з тандира. Комплектація дозволяє відразу готувати багато страв паралельно.
Купити тандир ви можете у нас на сайті. Зателефонуйте нам за телефонами, вказаними вище, або ж заповніть просту форму замовлення прямо на сайті. Найближчим часом ви зможете спробувати страви узбецької кухні.
Комплектність кожної моделі тандира:
- металеве сталеве кільце (1шт) – призначено для установки тандира під великою кришкою і використовується для приготування страв в казані або підвішування аксесуарів;
- совок (1шт);
- кочерга (1шт);
Вага: 110 Кг
Загальна висота : 95 см
Висота без кришки : 75 см
Діаметр: 55 см
Діаметр горловини : 28 см
Товщина стінок : від 6 см
Аксесуари до тандиру: (виготовляються до габаритів конкретного тандира)
- Ялинка - для м'яса і овочів
- Двоярусна сітка
- Трансформер 3в1