Кількість
|
Вартість
|
||
|
Тандир – це унікальна піч - мангал, в якій можна приготувати найрізноманітнішу їжу: шашлик, запекти цілком баранячу ногу, птицю, рибу, кролика, перепелів, дичину, креветки, запекти овочі, а також спекти коржі, самсу і піцу.
ЩО ТАКЕ ТАНДЫРНЫЕ ПЕЧІ І ДЛЯ ЧОГО ВОНИ ПОТРІБНІ?Тандир - (він же, тендір, тонір, танур, тиндир, дандир, нандир) -глиняний вогнище, кулястого або кувшинообразного виду, що прийшов до нас із Середньої Азії, Кавказу для приготування різних страв методом запікання. Головною особливістю тандира є те, що приготування страв відбувається не на вогні, а за рахунок тепловіддачі та інфрачервоного випромінювання внутрішньої поверхні: всередину засипаються дрова або вугілля, і розпалюються, після прогорання внутрішні стінки тандира розігріваються до температури 250-400 градусів і утримують тепло тривалий час за рахунок потужної теплоізоляції. Таке температурний вплив сприяє швидкому і корисному приготування їжі.Товсті керамічні стінки, відмінно зберігають температуру. При цьому відбувається рівномірне запікання страви. До речі, найчастіше, вироби з борошна, такі як самса або матнакаш готуються безпосередньо на стінках тонира. Завдяки вогнетривкій глині стінки тандира швидко набирають температуру і довго зберігають тепло. Для приготування кількох страв вам буде достатньо одного розпалювання. Якість приготовлених в тандирі страв, закладається вже на етапі створення тандира. Екологічно чисті матеріали, відсутність будь-яких шкідливих інгредієнтів на всіх етапах побудови тандира. Естетичне задоволення доповнює унікальний малюнок на стінках тандира. Для виробництва тандирів використовують глину, в основному це сорти шамотної або каолінової глини. Крім цього для додання естетичного зовнішнього вигляду, використовуються різні ковані металеві елементи. Такі елементи не лише надають виробу завершений вигляд, але і служать стійкими опорами.Для швидкого прогорання дров у нижній частині вертикального тандира передбачено технологічний отвір, так зване піддувало. Після того як багаття прогорить піддувало закривається спеціальною дверцятами. Важливо, щоб верхня кришка і дверцята піддувала щільно закривалися для максимального збереження температури всередині.
Великий місткий тандир, який вписується в дизайн будинку, а також добре виглядає в закладі, який пропонує узбецьку кухню. Насолоджуйтеся незвичайними стравами, зробленими в такому тандирі.
Він досить важкий і масивний. Це створює ряд незручностей, наприклад, переносити його з місця на місце досить складно, і краще знайти для такого тандира стабільне місце. З іншого ж боку, за рахунок своєї масивності, він набагато довше зберігає тепло, вміщає в себе велику кількість продуктів, можна паралельно відразу готувати кілька страв. Також використовувати такий тандир можна і в зимовий час року, холодна навколишня температура істотно не вплине на його тепловіддачу.
Зроблений тандир з шамотної глини, зовні стилізований під цегляну кладку, тому може здатися, що це тандир з цегли. Однак глина має ряд переваг. Вона набагато швидше нагрівається, й довше остигає. На прогрів глини буде потрібно набагато менше дров, ніж якщо б це був цегла.
Комплектація дозволяє готувати будь-які страви в тандирі, від коржів, до індички, баранини, і будь-яких овочів. Догляд за пристроєм дуже простий, дана модель не вимоглива.
Купити тандир ви можете у нас на сайті. Ціна дуже доступна, тому що ми самі виробляємо тандири, ви отримуєте продукцію, якість якої ми гарантуємо.
Комплектність кожної моделі тандира:
- металеве сталеве кільце (1шт) – призначено для установки тандира під великою кришкою і використовується для приготування страв в казані або підвішування аксесуарів;
- совок (1шт);
- кочерга (1шт);
Вага: 130 Кг
Загальна висота : 110 см
Висота без кришки : 85 см
Діаметр: 65 см
Діаметр горловини : 40 см
Товщина стінок : від 6 см
Аксесуари до тандиру: (виготовляються до габаритів конкретного тандира)
- Ялинка - для м'яса і овочів
- Двоярусна сітка
- Трансформер 3в1